2010 – Martie-Aprilie

Lucrări administrative

La finalul lunii februarie, Parohia noastră a definitivat lucrările de schimbare a uşii de la capela parohială şi de asigurare cu grilaj a casei parohiale. Lucrările au urmărit creşterea securităţii acestor două obiective, iar valoarea investiţiei a fost de 1.100 lei.

Acţiuni speciale de 1 şi 8 martie

Cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, la parohia noastră s-au derulat acţiuni speciale. Astfel parohia a pregătit pentru doamnele şi domnişoarele prezente la slujbă câte o atenţie specială. Astfel cu ocazia zilei de 1 martie doamnele şi domnişoarele au primit de Mărţişor buchete de ghiocei iar cu ocazia Zilei Femeii câte o floare şi o cruciuliţă de la Ierusalim. Tot cu aceste ocazii, conform unui protocol de colaborare semnat de Parohia noastră cu Grădiniţa nr. 23, a fost organizată o expoziţie de mărţişoare şi felicitări lucrate de copii de la grupa mare şi copii de la clasa II B de la Colegiul Naţional Carol I. Pentru acestea s-au donat diferite sume de bani. Fondurile strânse au fost folosite la ajutare cu materiale didactice a unei grădiniţe sărace din mediul rural.

Alegeri pentru Consiliul şi Comitetul Parohial

Duminică 7 martie, în biserica parohiei noastre a avut loc şedinţa Adunării Parohiale Elective, conform ordinului 91 / 2010 al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei. Astfel, cele 37 de persoane prezente cu drept de vot au ales noii membrii ai Consiliului Parohial şi ai Comitetului Parohial. Acestea sunt organele deliberative respectiv executive ale Parohiei noastre, aflate sub preşedinţia preotului paroh Gabriel Sorescu.

Prima şedinţă a noului Consiliu Parohial al Parohiei noastre

Duminică, 14 martie, după oficierea sfintei slujbe, a avut loc şedinţa de consiliu parohial, prima în această componenţă. Pe ordinea de zi a fost alegerea epitropului. Noul epitrop ales cu majoritate de voturi a fost desemnat domnul Dinu Gheorghe. Dumnealui se află la cel de-al doilea mandat de epitrop parohial, dovedind experienţă şi pricepere.

Depunerea jurământului din partea consilierilor şi a epitropului Parohiei noastre

În zilele de duminică 14 şi 21 martie, a avut loc depunerea jurământului pentru consilierii şi epitropul Parohiei noastre. Din Consiliul Parohial fac parte, conform Statutului Bisericii Ortodoxe Române, 9 bărbaţi aleşi în funcţia de consilier bisericesc, şapte membrii titulari şi doi supleanţi. Din rândul lor a fost delegat un epitrop. În urma şedinţei din 14 martie, epitrop ales al Parohiei noastre este domnul Dinu Gheorghe. Le urăm şi noi succes în activitatea administrativ-misionară a Parohiei noastre.

20 martie – prăznuirea sfinţilor mucenici din ale căror sfinte moaşte se află în biserica Brânduşa

Sâmbătă, 20 martie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe sfinţii cuvioşi mucenici ucişi de arabi la mănăstirea Sfântului Sava. În biserica noastră se află o raclă care adăposteşte părţi din moaştele sfinţilor mucenici de la Mănăstirea Hozeva, prăznuiţi în aceeaşi zi cu cei de la Sfântul Sava. Sfintele moaşte au fost donate parohiei noastre de Prea Cuviosul Părinte Iustin Pârvu, Stareţul Mânăstirii Petru Vodă, Neamţ. Ele se află la noi în biserică din 2006.

Proiect de amenajare peisajistică a curţii bisericii Sf. Nicolae – Brânduşa

În ziua de 23 martie, preotul nostru paroh Gabriel Sorescu a avut o întrevedere cu domnul Prof. Inginer. Dr. Simeon Octavian, cadru didactic în cadru Universităţii de Agronomie, Facultatea de Horticultură, Craiova. În fruntea unei echipe de inimoşi colaboratori, cadre didactice şi studenţi, domnul profesor a arătat profesionalism şi dăruire propunând Consiliului Parohial un proiect frumos şi realizabil, care va conduce la înfrumuseţarea parcului bisericii noastre Proiectul a fost aprobat de membrii consiliului în şedinţa de lucru de sâmbătă, 27 martie a.c.

A apărut nr. 5 din publicaţia parohială Lumina Creştină

Duminică, 7 martie, a fost lansat numărul 5, primul pe acest an al publicaţiei parohiale Lumina Creştină. Publicaţia cuprinde, pe parcursul a 8 pagini, informaţii despre sărbătorile perioadei, ştiri din viaţa parohiei, anunţuri şi informaţii importante de viitor, articole semnate de preotul paroh Gabriel Sorescu, doamna lector universitar doctor Emilia-Maria Sorescu şi doamna profesor Alice Coliţă, rubrica Minuni ale zilelor noastre şi alte informaţii utile. Publicaţia a fost împărţită gratuit celor prezenţi la slujbă şi va fi difuzată tuturor enoriaşilor în format tipărit sau electronic.

Paştele la biserica noastră Sfântul Nicolae – Brânduşa

În noaptea de Înviere au venit şi au luat lumină şi paşti peste 500 de craioveni. Parohia a pregătit 500 de pahare personalizate care au fost oferite în dar celor care au luat Paşti. Slujba învierii a fost oficiată de un sobor de preoţi. Alături de preotul paroh Gabriel Sorescu au slujit preoţii pensionari Vasile Cârstea şi Ioan Sorescu şi părintele arhidiacon Constantin Safta.

Pe lângă bucuria pe care am trăit-o în Noaptea Învierii, când peste 50 de persoane s-au împărtăşit, ne bucurăm şi de faptul că circa 200 de enoriaşi s-au spovedit înainte de Paşte. Unii au primit Sfânta Împărtăşanie în alte zile decât Învierea. Apreciem că în ultima săptămână peste 150 de persoane au primit sfânta împărtăşanie joi, vineri şi sâmbătă.

Fapte bune făcute în numele lui Hristos

Parohia noastră a oferit în dar, marţi după Paşti, la persoanele nevoiaşe de la Azilul de bătrâni peste 50 de pâini. Acestea au rămas din ceea ce dumneavoastră aţi adus de Paști la biserică pentru pregătirea „paştilor”.

De asemenea, în ziua de joi, prin preotul nostru Paroh Gabriel Sorescu, Parohia noastră a donat celor în nevoie 6 saci cu haine, unul de încălţăminte, unul cu lenjerie şi unul cu diverse textile. Hainele au fost duse la sediul Societăţii Femeilor Ortodoxe din România şi prin dânsele vor ajunge la nevoiaşi.

De asemenea a fost ajutată o parohie nevoiaşă de la ţară cu acoperăminte pentru sfânta masă şi perdele pentru sfântul altar. Acestea erau nefolosite de parohia noastră dar în stare bună de utilizare.

Şedinţă de consiliu parohial

Miercuri, 14 aprilie, a avut loc şedinţa consiliului parohial. Întrunit special pentru delegarea unui laic în alegerea membrilor laici din adunarea eparhială, cei 6 membrii prezenţi au ales pe domnul Dinu Gheorghe ca delegat laic. Totodată, au fost desemnaţi ca secretar al Consiliului Parohial domnul consilier Daniel Canciu şi ca purtător de cuvânt al parohiei noastre domnul consilier Andrei Cosmin Ouatu.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: